Situri

Aria de implementare a proiectului „Restaurarea zonelor umede și turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest” (NWPEAT) este Regiunea de Nord-Vest, fiind incluse 10 zone umede și turbării. Principalele presiuni și amenințări cu care acestea se confruntă sunt J02.01 – drenajele și A04.01 – pășunatul intensiv.

Cluj – La Poduri

Cluj – La Poduri

Zona umedă La Poduri, situată la 1600 m, este inclusă Munților Gilău-Muntele Mare, și se situează, din punct de vedere administrativ, în comuna Valea Ierii, județ Cluj.

citește mai mult
Buzău – Lacul Sec

Buzău – Lacul Sec

Lacul Sec, situat la 1463 m, este inclus Munților Siriu, și se situează, din punct de vedere administrativ, în comunele Chiojdu și Siriu, județ Buzău.

citește mai mult
Bihor – Tinovul Ic Ponor

Bihor – Tinovul Ic Ponor

Ecosistemul Tinovul de la Ic Ponor, situat la altitudinea de 1040 m, este inclus Munților Bihor și se situează, din punct de vedere administrativ, în comuna Budureasa, județ Bihor.

citește mai mult
Bihor-Onceasa

Bihor-Onceasa

Ecosistemul de turbărie de la Onceasa, situat la altitudinea de 1335 m, este inclus platoului carstic Padiș din Munții Bihor/Munților Vlădeasa și se situează, din punct de vedere administrativ, în comuna Budureasa, județ Bihor.

citește mai mult
Bihor-Bălileasa

Bihor-Bălileasa

Ecosistemul de turbărie, numit Turbăria de la Bălileasa, situat la altitudinea de 1236 m, este inclus platoului carstic Padiș din Munții Bihor și se situează, din punct de vedere administrativ, în comuna Budureasa, județ Bihor.

citește mai mult